Kuusilajikkeet

Joulukuusilajikkeet

Valikoimaamme kuuluu kolmea eri joulukuusilajiketta. Niistä asiakas voi valita ja ostaa mieleisensä vaihtoehdon. Suosituin joulukuusi on ihan tavallinen metsäkuusi. Suosiotaan ovat lisänneet eroislajikkeista omorika eli serbiankuusi ja mustakuusi. Kaikki joulukuusilajikkeemme ovat Suomessa kasvaneita joulupuita. Joulukuuset
ovat pääasiassa viljeltyjä, tasaisen kauniita yksilöitä.

Metsäkuusi
Suomen ainoa luonnonvarainen kuusi, se perinteinen suomalainen joulukuusi. Neulasisto tummanvihreä ja pistelevä. Tuoksuu ihanan voimakkaasti kuuselle.

metsakuusi2c


Omorika eli serbiankuusi

Suomessa tätä kuusta käytetään yleisesti koristepuuna. Lisännyt viime vuosina suosiotaan joulukuusena. Neulasisto päältä tummanvihreä ja altapäin kauniin hopean sävyinen sekä pehmeän pistelemätön.
Omorikalle tunnusomaista on myös melko pitkä neulanen. Oikein hoidettuna joulukuusena, pitää neulaset tavallista metsäkuusta paremmin. Tuoksu lähes olematon tai ei lainkaan. Mahdollisesti saattaa sopia kuusiallergikolle.

 omorika


Mustakuusi

Suomessa tätä kuusta käytetään koristepuuna. Lisännyt viime vuosina suosiotaan joulukuusena. Neulasisto sinivihreä, pehmeän pistelemätön. Mustakuusen neulasen pituus on melko sama kuin tavallisessa metsäkuusessa.
Oikein hoidettuna joulukuusena, pitää neulaset tavallista metsäkuusta paremmin. Tuoksuu hyvin hennosti miellyttävän mausteiselle kuuselle.

 mustakuusi